Skip to main content
From our CNVC Certified Trainers
In person

Leergang Verbindend en Professioneel Coachen

By: Jenny Giezeman

AUDIENCE: intermediate

Tuesday, Feb 13, 2024 10:00 AM —
Tuesday, Jul 09, 2024 5:00 PM
Dutch
Netherlands
De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam
Recurring event
Timezone: Europe/Amsterdam

Leer je om met volle aandacht voor de authenticiteit van de coachee én duidelijke doelen de coachee te begeleiden in haar/zijn ontwikkeling
Krijg je tools om de coachee zich te laten verbinden met wat voor haar/hem de essentie is
Ontwikkel je je vermogen om het eigenaarschap bij de coachee te laten
Leer je oordeelloos feedback geven aan de coachee i.r.t. haar/zijn ontwikkelingswensen
Krijg je helderheid over het onderscheid tussen eigen (on) vervulde behoeften tijdens de coachingsgesprekken en die van de coachee
Leer je om te reageren vanuit je waarnemingen tijdens de coachingsgesprekken Het volledige opleidingsprogramma vind je hier. Het gedachtegoed en de gereedschappen van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, vormen de rode draad bij deze leergang.

Met als resultaat

Voldoende vertrouwen en vaardigheid om na de leergang zelfstandig te coachen.

Voor wie

Deze leergang is voor iedereen die:

De wens heeft om coach te zijn of coach te worden
De ambitie heeft om mensen met werkgerelateerde ontwikkelingsvragen te begeleiden (bijvoorbeeld in je rol als projectleider, HR-verantwoordelijke, consultant, leidinggevende etc.)
Geraakt wordt door het gedachtegoed en de effectiviteit van Verbindende Communicatie
De bereidheid heeft tot het ontvangen, geven en vragen van feedback
HBO werk- of denkniveau heeft
De mogelijkheid heeft tot coaching in je werk

Voorwaarden

Minimaal 2 dagen introductietraining Verbindende Communicatie (in je werk) of vergelijkbaar. Op verzoek kan een speciaal introductieprogramma op maat worden samengesteld.

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Het programma van de leergang bestaat uit:

Een ééndaagse startworkshop
Vier modules die telkens bestaan uit twee dagen inclusief de tussenliggende avond
Een ééndaagse oefendag
Een ééndaagse integratiedag.
In totaal beslaat deze leergang 22 dagdelen over een periode van ongeveer 8 maanden. Tussen de modules werk je in kleinere intervisiegroepen aan je eigen en elkaars ontwikkeling en oefen je met de aangereikte concepten. Aan het einde van de opleiding zal je gevraagd worden om een reflectieverslag te schrijven over een door jou begeleid coachingstraject.

Werkwijze

De opleiding kenmerkt zich door een behoorlijke dosis theorie, afgewisseld met oefenen met coachsituaties. We besteden tijd aan zelfreflectie, uitwisseling, jouw vragen en feedback. Ons uitgangspunt is dat jij en de andere deelnemers elkaars leerproces activeren door elkaar feedback te geven op elkaars gedrag en opvattingen in functie van het ontwikkelingsproces als coach.

Trainer

De training wordt gegeven door Jenny Giezeman. In 2005 werd zij geraakt door Geweldloze Communicatie wat voor haar de ‘missing link’ was. Mensen in contact brengen met wat er voor hen werkelijk toe doet, leidt tot een grotere zelfacceptatie en mildheid waardoor er ruimte kan ontstaan om anders in relaties te gaan staan. Zij is internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie en heeft Marketing Management gestudeerd in Rotterdam. Voordat zij zelfstandig ondernemer werd (2000) heeft zij ruim 10 jaar internationaal leiding gegeven bij 3M Nederland waar zij verantwoordelijk was voor business to business en overheidsmarkten. Momenteel geeft zij trainingen in Verbindende Communicatie en begeleidt zij organisaties die een organisatiecultuur gebaseerd op respect, eigenaarschap eerlijke communicatie, resultaatgerichtheid en betrokkenheid willen ontwikkelen. Daarnaast leidt zij HR-verantwoordelijken, consultants, trainers en leidinggevenden op tot professionele coaches.

Informatie en inschrijven

Voor vragen en overleg kun je contact met ons opnemen:
Jenny Giezeman, 06-429 572 66, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor inhoudelijke vragen
Ingrid Bouland, 06-123 456 75, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor praktische vragen

Inschrijven kan via het mailen van het aanmeldingsformulier naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Na ontvangst van je aanmeldingsformulier heb je een telefonisch intakegesprek met de trainer. Het doel hiervan is om jouw leervragen en motivatie te bespreken en samen te bekijken of de leergang aansluit bij jouw en onze verwachtingen.

Praktische informatie

Niveau: Verdieping
Voorkennis: Minimaal 2 dagen eerdere training in Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerde trainer.
Contacturen: 72
Voorbereidingsuren: ± 20

De all-in kosten voor de training bedragen voor organisaties: € 5.500,- (vrijgesteld van BTW) en voor ZZP-ers € 4.250,- en voor particulieren: €3.250,- (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief koffie/thee, lunches, diners tijdens module 1 t/m 4, de syllabus met alle concepten en de NVC feedback box. Echter exclusief overnachting. Mochten de kosten een probleem zijn voor jou of je organisatie dan vragen we je toch contact met ons op te nemen. We kijken graag samen naar een oplossing.

Als de kosten voor jou een onoverkomelijk probleem zijn voor deelname vragen we je toch contact op te nemen zodat we in overleg een oplossing kunnen zoeken.

 

TRAINING FOCUS:

  • Counseling & Coaching
.

ASK QUESTIONS ABOUT THIS EVENT