Skip to main content
From our CNVC Certified Trainers
In person

IVK Sommerlejr 2024

By: Kirsten Kristensen, Karsten Schacht-Petersen, Tania Cortes, Michael Lilhav

AUDIENCE: all

Sunday, Jul 07, 2024 2:00 PM —
Saturday, Jul 13, 2024 2:00 PM
Danish
Denmark
Rosenlund Kurser, Ralgyden 18, 5471 Søndersø, Danmark
Timezone: Europe/Copenhagen

Har du lyst til at opleve og deltage i et fællesskab, der er baseret på Ikkevoldelig Kommunikation (IVK)? Så er du hermed indbudt til at deltage i IVK Sommerlejr 2024!

 

Vi drømmer om en uge, hvor vi kan slappe af, tanke op og få nogle gode og lærerige oplevelser sammen. Alle er velkomne: Familier, unge, gamle, meget erfarne IVK’ere og helt uerfarne.

Ugen vil indeholde samvær, læring, måske en tur til stranden, fælles aftensmadsmadlavning, sang, plads til følelser og behov (også dine!), et nærende fællesskab i samskabelse.

Strukturen for ugen er, at vi mandag har et forud-fastlagt program både formiddag og eftermiddag. Og hver formiddag ugen igennem vil være reserveret til IVK/giraf-sessioner. Om formiddagen vil der være pasning til de mindste børn, således at forældre kan hellige sig at være til stede og suge læring til sig.

Om eftermiddagen vil der ikke være forud-fastlagt program. Her vil der blot være tidspunkter afsat til sessioner – og så finder vi i fællesskab ud af hvad de skal fyldes ud ned.

Det vil være frivilligt om man vil deltage i alle, nogle eller ingen af de udbudte sessioner.
Og der vil være både plads og opfordring til at ”vove at ønske”, at efterspørge, noget man kunne tænke sig skete. Dette kan foregå både formiddag, eftermiddag og aften. Vi er stadig samskabende omkring lejren, men dog nu med lidt mere struktur og med ekstra støtte til børneforældrene.

 

Emner/aktiviteter på IVK Sommerlejr kan for eksempel være:

 • Bliv hørt for din intention
 • Nyd dit barns selvstændighed samtidig med, at du tager ansvaret for relationen
 • ”Du er dygtig, du er et rodehoved, du er…” At guide dit barn, uden at barnet bebrejdes eller får oplevelsen af, at han/hun er forkert. Fortæl dit barn, hvordan han/hun beriger dit liv. Når dit barn gør noget, som du ikke nyder at se eller høre – hvordan kan du så hjælpe ham/hende med at finde andre måder at handle på?
 • Når vi ikke handler i overensstemmelse med vores værdier
 • Når du og din partner prioriterer forskelligt
 • ”Hvis du ikke gør, som jeg siger lige nu, SÅ….” – fra trusler til samarbejde
 • Hvad er IVK?

Aktiviteterne ligger om formiddagen og først på eftermiddagen.

Den sene eftermiddag er mest til afslapning og leg i haven – til at tage på stranden eller i skoven – eller noget helt andet. Det samme gælder for aftenerne, og som med alt andet, så sker der lige det vi i fællesskab eller hver for sig synes skal ske.

Børn og unge:
Når vi planlægger dagene i vores morgensamlinger, vil arrangørerne have fokus på, at også børnenes og de unges behov bliver varetaget. Da der ikke er deltagere/trænere, som står for aktiviteter for børn og unge, håber vi, at der er mange, som har lyst til at bidrage til og engagere sig i børne- og ungeaktiviteter.

Skærmfri sommerlejr?
Arrangørerne bag sommerlejren ønsker at opleve en skærmfri uge, så vi håber på at deltagerne vil være med til at diskutere dette emne den første dag, og at dette kan ske frivilligt og med glæde. Vi ønsker at nå frem til en aftale, som opfylder alles behov, og som derfor også bakkes op af alle.

 

Ugen i overskrifter

Søndag og mandag vil vi have nogle fælles lege, så vi kan komme godt fra start og lande blidt i Rosenlunds rammer. I samme ånd vil vi mandag aften lave en lille ”ryste-sammen-tur” for de unge fra 12-18 år.

​Udover formiddage med IVK -læring og eftermiddage og aftener med ”åben scene”, så har vi også et par faste programpunkter:

Landsbyen er vores årlige ”gør-det-selv markedsplads” hvor især børn og unge skaber boder og liv til en fælles eftermiddag. Mon borgmesteren dukker op i år?
 

Non-Talent Show er vores åbne scene – med det fine tvist at det ikke at have talent værdsættes stort. Optræd med hvad du har lyst til. Fortæl dårlige far-vittigheder, syng for os (med eller uden tone i livet), eller optræd med hvad-som-helst du har lyst til at vise eller afprøve.

TRAINING FOCUS:

 • Conflict Resolution
 • Education
 • General
 • Mind-Body-Spirit
 • Parenting & Family
Har du lyst til at opleve og deltage i et fællesskab, der er baseret på Ikkevoldelig Kommunikation (IVK)? Så er du hermed indbudt til at deltage i IVK Sommerlejr 2024!

ASK QUESTIONS ABOUT THIS EVENT